Fold City: Temporary Hideout

De gekozen locatie voor dit project was Parking 58 in Brussel. Het is een sociale ruimte die veel meer dan een normale parking is. Dit wil ik stimuleren door de parkeerplaatsen te voorzien van een “Unfolder Hideout”. Deze heeft de grootte van een standaardparkeerplaats en is uitklapbaar zodat de gebruiker het kan ontplooien tot een Temporary Hideout (tijdelijke verblijfplaats) in functie van zijn/haar behoefte.
In ongebruikte toestand is de parkeerplaats nog steeds bruikbaar. Ga je voor openheid, of net voor een beschutte rustplaats, je kan de verblijfplaats naar je hand zetten. Hieruit vloeide “Fold City” voort, twintig ontwerpen die voorzien werden van een grafisch patroon en verschillende kleurvarianten die samen één geheel vormen. Elke “Unfolder” kan op verschillende manieren ontplooid worden. Het sterke van dit concept is dat het een sterke combinatie vormt tussen de grafische 2D-wereld en het 3dimensionale van interieurvormgeving.