FACAIDE

Een appartement van de sociale wooncomplexen “Bobby Sands” bevat telkens een balkon en een gezamenlijk terras. Om de levenskwaliteit te verbeteren kwam ik tot een ontwerp om nieuwe ruimtes te creëren. Het balkon kan een nieuwe ruimte worden op verschillende manieren. Aangezien het bijna volledig ingesloten is kan er via een ingreep met glas een afgesloten ruimte gemaakt worden. Drie grote raampartijen voldoen om het appartement functioneler in te delen. Dit is ook bij het terras mogelijk. De leefruimte zelf is één grote kamer, alles is gezamenlijk. Om de leef kwaliteit te verbeteren is het aan mij als ontwerper om een oplossing voor dit probleem te zoeken. Door mij te baseren op de bestaande terrassen en persoonlijke gevelontwerpen te combineren kwam ik tot het concept “FACAIDE” (when your facade needs aid). Dit bestond uit 10 nieuwe kamers die de grens tussen binnen en buiten doen vervagen. De technische uitwerking van de 10 basismodellen dreef de huidige bouwtechnieken tot het uiterste.