Concept renovatie woning Andreas Gursky

Conceptontwerp voor renovatie woning Andreas Gursky.

De fotokunstenaar Andreas Gursky laat een bestaand gebouw renoveren en wilt tot een uitstraling komen waarin hij centraal staat zonder letterlijk hem of zijn werk te vertalen tot een sculptuur.
Andreas zijn werk en levensstijl, zijn imago en bepaalde factoren die steeds weer terugkeren in zijn werk vormen een rode draad doorheen zijn leven, dat levenspatroon heb ik letterlijk proberen weer te geven door zijn beelden te manipuleren op dezelfde manier zoals hij dat doet en daarmee zijn woning te overkoepelen. Openheid, geometrie en optische illusies komen terug in de vormgeving van het interieur. Met dit ontwerp heb de vraag “waarom wonen wij?” tot het uiterste willen drijven en zo de grens tussen het esthetische en functionele afgetast. Het eindresultaat is een totaalontwerp geworden waarin het concept duidelijk aanwezig is zonder het functionele gebruik van de woning er onder moest lijden.